LinkedIn с функция за произношение на имената на потребителите

Подобрението позволява на потребителите гласов запис на имената им

07.07.2020 | 23:20 Редактор: Наталия Тотева
LinkedIn с функция за произношение на имената на потребителите

LinkedIn добавя нова функция, която ще позволява на потребителите да чуят как други представители на социалната мрежа произнасят имената си.

Възможността, която ще бъде предложена на всичките 690 млн. потребители на LinkedIn този месец, е в отговор на всички хора, които искаха компанията да ги подготви по-добре за първа среща или обаждане от нови контакти, посочва компанията.

Правилното произношение е и важна част от създаването на приобщаващи работни места, подчертава Джозеф Акони, продуктов мениджър на на LinkedIn в района на Сан Франциско. Акони е работил по новата функция.

"Всички, включително и аз, допускаме грешки, когато произнасяме имената на други хора", посочи той, информира Investor.bg.

Подобрението в интерфейса на LinkedIn позволява на потребителите до 10-секунден аудио запис в приложението, произнасяйки имената си. Другите могат да го чуят, като натиснат малък бутон на профила на въпросния човек, в приложението или в уебсайта.

Въпреки това новият инструмент няма да бъде от помощ на хората с проблемен слух. LinkedIn твърди, че работи по "изграждането на функции за достъпност“, но към момента такава не е добавена.

Миналия месец Twitter беше обвинена, че пренебрегва нечуващите потребители, след като пусна гласови туитове.

Снимка: Pexels.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК