Tesla продаде близо 15 000 коли в Шанхай през юни

Тя успя да изпревари гиганта Toyota по пазарна капитализация

08.07.2020 | 23:45 Редактор: Юлия Христова
Tesla продаде близо 15 000 коли в Шанхай през юни

Американският производител на електромобили Tesla е продал 14 954 произведени в Шанхай бройки Model 3 в Китай през юни, което е с 35% повече спрямо предходния месец. Това сочат данни на Китайската асоциациация за леки автомобили, цитирани от Ройтерс.

Tesla продаде 11 095 електромобила през май, а през април бройката беше едва 3635, показват още данни на асоциацията. Организацията използва различен метод за изчисления от този на Tesla за доставките.

Американският автомобилен гигант не е отговорил на запитването за коментар, пише investor.bg.

Наскоро Tesla стана най-високо оценяваната автомобилна компания в света. Тя успя да изпревари гиганта Toyota по пазарна капитализация. Междувременно главният изпълнителен директор на Panasonic, компания, с която Tesla работи активно в областта на батериите, определи Илон Мъск за гений, който често може да е прекалено голям оптимист.

Въпреки коронакризата надеждите и обещанията на Мъск наистина се изпълниха и Tesla отчете изключително добри резултати за второто тримесечие. Показателите във финансовия отчет на компанията успяха да надминат очакванията на Wall Street, докато други играчи в сектора не могат да се похвалят с подобно възстановяване след блокадите, които доведоха до спад в потребителското търсене.

За второто тримесечие Tesla е продала 90 650 електромобила, което се оказа значително над прогнозираните 74 130 бройки.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК