Aкциите на Tesla се изкачиха до невиждани равнища

Причина за това е търсенето на Model 3 в Китай

11.06.2020 | 11:56 Редактор: Ивет Арабова
Aкциите на Tesla се изкачиха до невиждани равнища

Акциите на Tesla достигнаха цена от 1000 долара за пръв път, след като нарастващото търсене на седана Model 3 на компанията в Китай и нейните продължаващи усилия по отношение на батериите насърчиха анализаторите на Wedbush да изтъкнат “масивните” пазарни възможности пред компанията, съобщава Bloomberg. 

Анализаторът Даниел Айвс определи търсенето от Китай като "лъч светлина за Tesla“, като компанията изглежда е напът да достави 100 000 бройки от местния си завод през първата година. Айвс запази неутралния си рейтинг, но повиши ценовата цел от 800 до 1000 долара и заяви, че книжата на компанията могат да достигнат цена от 1500 долара спрямо прогнозираните по-рано 1350.

По-нанатъшното търсене на електромобили в Китай, в съчетание с разхлабването на мерките срещу коронавируса в САЩ и голяма част от Европа, както и потенциалът за "променящи играта" развития по отношение на батериите, които компанията планира да представи на събитие по-късно този месец, сигнализират, че книжата ѝ могат да поскъпнат допълнително, смята Айвс. 

Акциите на базираният в Калифорния производител на електрически превозни средства поскъпнаха с 6.8% в сряда следобяд, достигайки рекордната цена от 1005 долара на акция, предава Bloombergtv.bg.

Книжата на компанията почти удвоиха стойността си през последната година, а пазарната капитализация на Tesla се повиши до 185 милиарда долара. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК