Новата идея на Mъск - електрически ван на Tesla

Още преди 4 г. той обяви, че компанията иска да прави машини за градския транспорт

07.06.2020 | 09:17 Редактор: Ивет Арабова
Новата идея на Mъск - електрически ван на Tesla

Още преди четири години Илън Мъск обяви, че Tesla има намерение да разработва и машини за градския транспорт, като тогава публикува на официалния сайт на компанията програмен документ. Той беше известен като втора част на "Генералния план“, като в него беше анонсирана появата на 4 нови модела – компактен кросоувър, пикап, камион и автобус. Първите 3 вече са добре познати – Tesla Model Y, Cybertruck и Semi, но за четвъртия не се знаеше почти нищо.

През 2017 г. Мъск създаде The Boring Company, която се занимава със строителството на подземна високоскоростна система, която беше определена като "метро за автомобили“. Тогава беше представена пасажерска капсула, с която през тунелите ще пътуват и пешеходци. 

По същото време се заговори, че Tesla ще се откаже от разработката на "наземен“ електрически ван, в чиято основа трябваше да бъде кросоувърът Model X. Сега се появяват нови подробности, като според изданието Electrek, транспортното ведомство на окръг Сан Бернардино е одобрило сделка с The Boring Company. 

Повече за новото начинание на Мъск можете да прочетете в Automedia.bg.

Снимка: Bloomberg/Bing Guan

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК