Tesla свали цените на някои модели коли с до $5000

Model Y остава без промяна в цената

27.05.2020 | 17:22 Редактор: Ивет Арабова
Tesla свали цените на някои модели коли с до $5000

Някои от електромобилите на Tesla поевтиняха с до 5 000 долара, съобщиха световните агенции. Промяна в цената има за Model 3, Model S и Model Х, които се продават в Северна Америка, предаде специализираният сайт theverge.com.

Моделите S и Х са с 5 000 долара по-евтини, като вече струват съответно 74 990 долара. Версиите на двата автомобила за по-дълги разстояния струват 79 990 долара. Дори по-скъпите им версии с по-добри характеристики получиха същото намаление в цената.

Най-масовият Модел 3 е с най-малка отстъпка за всичките си версии – 2 000 долара. Към момента в стандартната си версия цената на модела започва от 37 990 долара. Най-новият Model Y остава без промяна в цената, предава "Монитор".

В свой пост в китайските социални мрежи технологичният гигант потвърди, че спад в цената ще има и за автомобилите, продавани в Китай. Единствен Model 3 ще остане без промяна. Автокомпанията не е дала официално изявление за промените, съобщи и агенция Ройтерс. Услугата за суперзареждане вече няма да е безплатна за шофьорите на седан Model S и на спортните автомобили Model X.

Снимка: Bloomberg/Luke MacGregor

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК