Изкуствен интелект следи дали си мием ръцете правилно

Японската компания "Фуджицу" го е разработила още преди пандемията за сектори с по-строги хигиенни изисквания

22.06.2020 | 22:40 Редактор: Александра Иванова
Изкуствен интелект следи дали си мием ръцете правилно

Ковид-19 влезе в света ни неочаквано и промени начина, по който живеем до най-малкия детайл, включително и навиците ни. За да се предпазим от заразяване с коронавирусната инфекция се наложи да сложим маски, да пазим дистанция, да държим някой и друг дезинфектант в джоба и да си мием ръцете редовно. 

Освен честото на миене обаче е важно да мием ръцете си правилно и продължително. За това СЗО препоръча да пеем песничката "Честит рожден ден" два пъти, за да достигнем дотатъчната продължителност. До колко обаче този подход е приложим на работното място?

Японската компания "Фуджицу" разработи монитор за изкуствен интелект, който наблюдава дали здравни работници и служители в хотелите и хранителната промишленост мият ръцете си правилно. Изкуственият интелект може да разпознава сложни движения на ръцете, както и дали хората не използват сапун, съобщи сайтът itnews.com.au

Интелектът е бил в процес на развитие още преди избухването на коронавирусната пандемия. Разработен е за японски компании, прилагащи по-строги хигиенни разпоредби в работата си. Системата му се основава на технологията за наблюдение на престъпността, която може да открие подозрителни движения на тялото.

Все пак изкуственият интелект ще може да подражава на СЗО и ще бъде програмиран да пуска песента "Честит рожден ден" или друга музика, която да придружава измиването на ръцете. Но това ще е само по желание на клиента.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК