Samsung пуска най-евтиния телефон с поддръжка на 5G в САЩ и Европа

Galaxy A71 излиза на цена от 599,99 долара

22.06.2020 | 13:16 Редактор: Ралица Братанова
Samsung пуска най-евтиния телефон с поддръжка на 5G в САЩ и Европа

Най-големият производител на смартфони в света се опитва да насърчи неуспешните продажби на 5G телефони в САЩ, адресирайки шока от коронавируса, който може би е накарал клиентите да не купуват телефони.

Galaxy A71 демонстрира най-новите усилия на компанията да увеличи продажбите на 5G смартфони, докато американците и европейците изпитват икономическо напрежение от пандемията на коронавирус и произтичащата от това рецесия.

A71 ще бъде най-евтиният телефон с поддръжка на 5G в САЩ и Европа, който излиза на цена от 599,99 долара, или около половината от цената на водещата линия Galaxy S 5G, която направи своя дебют преди няколко месеца, пише Investor.bg.

Дори преди пандемията потребителите бяха предпазливи по отношение на стойността на 5G предвид ограниченото покритие и по-малкото възможности за устройства в сравнение с това, което е достъпно за по-старите мрежи. 

На фона на високата безработица и високия брой американци, които получават обезщетения за безработица в САЩ, както и на фона на факта, че много хора все още са свързани към Wi-Fi, докато работят у дома, потребителите виждат малко причини да преминат към 5G - и да платят премуим цената за тази технология, пише WSJ.

Още по темата четете на Investor.bg.

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК