Регулатор ще разследва дали TikTok пази данните на децата

Критики към китайското приложение валят от страна на САЩ

08.05.2020 | 23:30 Редактор: Ивет Арабова
Регулатор ще разследва дали TikTok пази данните на децата

Нидерландски регулатор, следящ за опазването на личните данни, обяви, че ще разследва как китайската социална мрежа TikTok, която стана особено популярна по време на пандемията на Ковид-19, се грижи за данните на милиони млади потребители, предава Ройтерс.

Това се случва в момент, в който има все по-големи критики към приложението от страна на САЩ. Платформата позволява на потребителите да създават и споделят свои кратки видеа с милиони хора по цял свят.

TikTok, която е собственост на китайската ByteDance, първо набра популярност в Азия, а след това се сдоби с много последователи на запад. Тя твърди, че има между 500 млн. и 1 млрд. потребители в глобален мащаб. Компанията, която миналия месец въведе опция за родителски контрол, заяви, че сътрудничи на властите в Нидерландия, пише Investor.bg.

"Най-големият приоритет на TikTok е защитата и опазването на потребителите, особено на нашите млади потребители“, коментира говорителката на компанията Гудрън Херман.

През април TikTok блокира чатовете в реално време и видео стрийминга за потребители под 16-годишна възраст и въведе родителски контрол, за да ограничи неподходящото съдържание и да се управлява времето, в което децата са пред екраните.

Снимка: Bloomberg/Shiho Fukada

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК