Нов сайт ще помага на стартъпите в борбата срещу Ковид-19

Разработката е на БФБ и BESCO, а целта е да се ограничи негативното въздействие от разпространението на коронавируса

16.04.2020 | 22:21 Редактор: Ралица Братанова
Нов сайт ще помага на стартъпите в борбата срещу Ковид-19

Нов уеб сайт ще дава видимост на стартъпи, които предлагат продукти или услуги с потенциален принос в ограничаване на негативното въздействие на пандемията Ковид–19, пише Investor.bg.

Това съобщиха от Българска фондова борса (БФБ) и Българската стартъп асоциация (BESCO), които са инициатори на идеята.

Целта на #fightCOVID19 е да популяризира мисията на тези компании, като насочи вниманието към специфичните им проекти. 

"Ние от БФБ и BESCO сме убедени, че като даваме видимост на такива компании и ги подкрепяме – подаваме ръка на стартъп екосистемата и бъдещето на страната ни", каза доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ, цитиран в прессъобщение от институцията. 

От своя страна Добромир Иванов, изпълнителен директор на BESCO подчерта, че  използването на технологични достижения може да сведе до минимум отрицателните ефекти, които сегашната ситуация създава. 

"Българските стартиращи иновативни компании разработват решения за справяне с различни предизвикателства от ежедневието ни. Вярваме, че съвместните ни усилия с БФБ и BVCA (Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране - бел. ред.)  ще помогнат на много хора в България да преминат по-леко през този период, възползвайки се от приложенията разработени от български инженери", каза той.

Стартъпите, част от проекта към момента са: Micar Innovation, Naicoms и Tiger Technology като предстои постепенно да бъдат включвани и други. 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК