Съдбата на конфискуваните луксозни автомобили

Някои се унищожават директно, други преминават на държавна служба

13.04.2020 | 11:50 Редактор: Тодор Петров
Съдбата на конфискуваните луксозни автомобили

Полицията в германската провинция Рейнланд-Пфалц арестува шофьор за редовно нарушаване правилника за движение. И директно конфискува колата му – сериозно модернизирано BMW i8, което се оценява на 350 000 евро. До тежката санкция се стигна, след като полицаите откриха във Facabook видео със запис на нелегално улично състезание между две коли, които нарушават ограниченията на скоростта.

През февруари във Флорида беше проведен търг, на който беше пусната за продажба колекцията от редки и скъпи автомобили, принадлежаща на специалиста по йога Бикрам Чудхури. Той е основател на школа за гореща йога, а сред клиентите му са Мадона, Джордж Клуни Дейвид Бекъм и други знаменитости.

През миналата есен аукционната къща Bonhams продаде колекция от 25 забележителни автомобила, принадлежащи на вицепрезидента на Екваториална Гвинея - Теодоро Нгема Обианга Мангу, който е син на държавния глава Теодоро Обиангу Нгема Мбасого. Колите бяха конфискувани от властите в Швейцария заради дело за неплатени данъци и други финансови нарушения. Сред машините има супeрколи на Ferrari, Maserati, McLaren, Aston Martin и Koenigsegg.

Най-впечатляващият екземпляр обаче е уникално Lamborghini Veneno Roadster, от което са произведени само 9 бройки по случай половин-вековния юбилей на италианската марка. 

Четете цялата статия в Automedia.bg

Снимка: Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Данс
преди 4 години
Ето за това много трябва да се внимава какво се пуска в мрежата Сигнализирай за неуместен коментар