По време на изолация: Автошколите предлагат онлайн теоретичните курсове

Разработена е платформа, която да се използва за целта

07.04.2020 | 20:40 Редактор: Ралица Братанова

Теоретичната част от шофьорския курс да протича онлайн. Това предлагат автоинструктори, като мярка срещу забраната да работят.

От 17 март досега касовият апарат не е включван. Няма постъпления от 1 стотинка. За да се избегнат загубите, от Автоинструкторския съюз предлагат да се използва онлайн платформа, през която да преминава теоретичната част от обучението. 

За да се случва качествено обучението, специалистите са категорични, че трябва да има и контакт между преподавателя и ученика. Подобно на онлайн обучението. 

Онлайн платформата, която се предлага, е разработена от Димитър Ганев, който е бил начело на автомобилната администрация няколко пъти.

Алекс се готви да стане шофьор. Разказва ни, че ако няма пряк контакт с учителя, изкарването на книжката ще бъде трудно. Засега не е ясно дали държавата ще приеме предложението.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 1
Таня
преди 3 години
Те сравняват шофьорските курсове с таксиметровия превоз! Да ми отговорят, защо няма онлайн таксиметров превоз? В таксиметровата кола клиента може да седне отзад, а в учебния автомобил инструктора, ако седне отзад, след не много дълго време и двамата: курсист и инструктор няма да могат никога вече да седнат в МПС! Сигнализирай за неуместен коментар