Да ''победиш'' биологията - модата на биохакерите

Кои са хората, които се стремят да "надстроят" телата си с помощта на експериментални технологии?

18.02.2020 | 13:35 Редактор: Юлия Христова

Някои имплантират чипове в ръцете си, за да отворят врати, други се надяват да живеят по-дълго чрез интензивен мониторинг на телата си. Наричат ги биохакери - хора, които се стремят да "надстроят" телата си с помощта на експериментални технологии. В Русия движението добива все по-голяма популярност.

30 евро и малък кожен разрез  - цената, която човек плаща, за да се присъедини към нарастващата общност на биохакерите. Младият програмист Алексей си имплантира подкожен чип. В резултат ще може да влиза в офиса си с едно махване на ръката.

Той е част от нарастващия брой хора, "обновяващи" човешкото си тяло - чрез технологии, интензивни медицински тестове или екстремни упражнения. За него технологията за имплантиране е следващ етап от еволюцията на човека.

IT специалистът Владислав Зайцев е извършил над 50 процедури в малкото си студио. Имплантирането на чип в ръката  е доста радикална форма на биохакинг, глобално движение, насочено към използване на технологии за "надграждане“ на човешкото тяло. Начин на живот, който става все по-популярен сред руснаците.

Други биохакери са още по-амбициозни. В частна клиника предприемачът Станислав Скакун седи, докато медицински сестри взимат около 20 епруветки с кръвта му за изследване. Той е обсебен от експеримент, който включва използване на данни за самопроследяване за подобряване на ежедневните задачи.

Кръвните изследвания са само част от неговата многостъпна мисия. Станислав пие  по 30 хапчета на ден, като се надява това да подобри и удължи  живота му.

Всички биохакери са обединени от фикс идеята – да усъвършенстват биологията на човешкото тяло.

Вижте още във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК