A1 стартира 5G мрежата си в Австрия

На специален щанд в Mall of Sofiа ще бъде представен Huawei Mate 30 Pro

07.02.2020 | 12:27 Редактор: Ивет Арабова

А1 Group, част от която е А1 България, стартира своята 5G мрежа в Австрия. Мрежата от пето поколение започна работа с 350 базови станции, които се разпростират на територията на 129 общини в алпийската страна. Това е първата 5G мрежа, достъпна за масово потребление, която е създадена от групата на А1. Досега в България вече бяха проведени редица успешни тестове на 5G през 2019.

Любителите на мобилните технологии ще се запознаят с Huawei Mate 30 Pro на специалния щанд в магазина на А1 в Mall of Sofia, на столичния булевард "Александър Стамболийски“ 101. Устройството се отличава с характерен извит дисплей, както и с прецизна камера, създадена съвместно с Leica. Смартфонът се продава в комплект с безжични слушалки FreeBuds 3.

Вече е ясно името на победителя от играта за Motorola Moto E6 Plus. С нов смартфон ще се сдобие Каролина Стойкова. Честито! Играта на А1 продължава и през февруари, а този път наградата е Motorola One Macro. За да сте и вие сред победителите, отговаряйте правилно на въпросите във Facebook страницата на А1. Тази седмица въпросът е: "В коя европейска страна стартира първата 5G мрежа на А1 Group (А1 Груп)?"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК