Бизнесът - най-големият печеливш от навлизането на 5G

Потребителите също ще могат да се възползват от удобството на скоростта на мрежата

27.12.2019 | 12:12 Редактор: Стефанка Митева
Бизнесът - най-големият печеливш от навлизането на 5G

Един от акцентите през втората половина на 2019 година определено беше мобилната мрежа от пето поколение - 5G. Трите телекома получиха тестови честоти от Комисията за регулиране на съобщенията за 6 месеца и проведоха тестове на различните приложения на новата технология.

Първата в България 5G базова станция за тестови цели беше пусната от А1 още на 1 юли. Същата компания направи и последното публично изпитание точно преди Коледа и изтичането на тестовите честоти, като изгради и самостоятелна 5G мрежа или такава, която не ползва за база 4G и предлага истинските ползи от петото поколение мрежи за бизнеса, пише investor.bg.

Безспорно ползите от изграждането на 5G мрежата са много. Със сигурност всеки потребител ще изпита удобството на скоростта. Тя ще бъде около 10 пъти по-висока от тази при 4G.

Новата мрежа ще даде възможност за високоскоростното предаване на 4K и 8К видеоклипове, ще направи възможно технологии като виртуална, добавена и миксирана реалност да бъдат визуализирани с още по-висока разделителна способност и с по-висока скорост. Ще можем да гледаме събития на живо с безупречно качество, а HD телевизионните канали и гейминга ще бъдат достъпни на мобилни устройства.

Най-големият печеливш от навлизането на 5G ще бъде бизнесът. Предимствата на новата технология – скорост, качество на връзката, минимално времезакъснение, увеличеното количество обмен на информация и поддържането на по-голям брой устройства на определена площ, ще помогнат за автоматизирането и оптимизирането на много индустриални процеси. 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК