20 причини да не си купувате Tesla

Сред тях са дори някои технологии, които не се предлагат от други производители

29.10.2019 | 16:45 Редактор: Василена Василева
20 причини да не си купувате Tesla

Вече близо десетилетие електромобилите на Tesla са сред най-обсъжданите теми от любителите на автомобили по целия свят. Това е единствената компания, която се концентрира единствено върху електрическите автомобили, като произвеждаща четири модела (засега). Tesla Roadster, Model S, Model X и последният Model 3 завладяха въображението на потребителите, но и предизвикват доста спорове.

Хората говорят за проектирането и производството на колите на Tesla, както и за техния маркетинг. Компанията вече се сблъсква с основните правила на индустрията, след като се опита да въведе нов подход към продажбите и ремонтите. Това обаче все още впечатлява малцина, докато повечето хора продължават да са скептично настроени към електрическите и самоуправляващи се автомобили.

Явно е, че пазарът се нуждае от време, за да се нагоди към тях. И докато повече медии се насочват към предимствата на колите на Tesla, изданието Motor Junkie посочи 20 причини, поради които електромобилите на марката трябва да бъдат избягвани. Всъщност, това е всичко, което трябва да знаете, като обмисляте покупката на Tesla Roadster, Model S, Model X или Model 3.

Консумация на енергия при висока скорост

Един от проблемите на всички електромобили е, че пробегът им пада драстично при движение по магистрала. Това е напълно противоположно на двигателите с вътрешно горене, които именно извън града (стига да се спазват ограниченията на скоростта) предлагат най-нисък разход на гориво. Причината е проста - всички коли на Tesla използват регенеративно спиране, за да презаредят батерията. И тъй като на магистралата скоростта не се намалява често, батерията рядко се презарежда.

Снимка: Reuters

Продължението на статията четете в Automedia.bg

Харесайте страница ни във Facebook ТУК