Мъж се заключи в Tesla, удари се в палма и изгоря жив...

Семейството му ще съди компанията

26.10.2019 | 10:20 Редактор: Василена Василева
Мъж се заключи в Tesla, удари се в палма и изгоря жив...

Tesla може и да се хвали с колите си, оборудвани с най-новите технологии, ала понякога те могат да костват човешки живот.

Омар Аван имал една мечта - да кара Tesla. Успял да си купи лъскав син Model S, но именно той го убил. Един ден, докато шофирал в Южна Флорида, той изгубил контрол над автомобила и се блъснал в палма. Но не починал заради катастрофата, а заради футуристичния дизайн на колата.

Литиево-йонната батерия на колата се запалила, а дим и пламъци изпълнили купето. Аван изгорял жив, а около автомобила се събрали хора, които не можели да направят нищо. Това се случило заради високотехнологичните дръжки на превозното средство, които се прибират навътре във вратата и се подават едва когато засекат ключа наблизо. Но тази система се развалила и никой не успял да отвори вратата на автомобила, за да измъкне Омар.

Тялото му изгоряло до неузнаваемост, а сега семейството му ще съди Tesla.

48-годишният Омар Аван бил анестезиолог, баща на пет деца. Купил автомобила поради няколко причини - бил отговорен към природата и имал високи изисквания към сигурността. Tesla сами се похвалиха, че Model S се е представил най-добре на краш тествотете от всички автомобили. За това Аван, който можел да си позволи да си купи всяка друга кола, се спрял именно на тази.

"Тези коли... те просто обичат да горят", казва Стюарт Гросман, говорител на семейството.

Tesla не е коментирала делото срещу компанията, но малко след инцидента техен говорител заяви, че в "Tesla са много натъжени от инцидента, тъй като автомобилите им са проектирани да са едни от най-безопасните в света."

Снимка: Reuters

Харесайте Facebook страницата ни ТУК