Xiaomi пуска над 10 5G смартфона през 2020 година

Въпреки конкуренцията в Китай, фирмата се радва на успех в Европа

21.10.2019 | 15:15 Редактор: Стефанка Митева
Xiaomi пуска над 10 5G смартфона през 2020 година

Китайският производител на смартфони Xiaomi ще пусне над 10 5G смартфона през 2020 г., обяви главният изпълнителен директор на компанията Лей Дзюн по време на World Internet Conference, която се проведе в Китай, предава "Ройтерс".

Лей коментира въпроса в момент, в който компанията му се сблъска с огромна конкуренция на вътрешния си пазар от страна на играчи като Huawei Technologies. През септември Xiaomi пусна новия Xiaomi Mi 9 Pro, първият 5G телефон за китайския пазар.

Според Лей търсенето на смартфона е надминало очакванията на компанията и е довело до проблеми с веригата на доставките. Добрият прием мотивира Xiaomi да пусне 5G модели от висок, среден и нисък клас през следващата година.

"Хората в индустрията се опасяват, че 4G моделите няма да се продават през следващата година, а това е стъпка, която нямаш избор да не направиш. Така че се надяваме, че операторите могат да ускорят експанзията на своите базови станции за 5G", коментира Лей. 

През второто тримесечие на 2019 г. Xiaomi имаше 11,8% дял от китайския пазар на смартфони. Това е под записаните 13,9% година по-рано, пише investor.bg.

Въпреки това, Xiaomi се радва на успех в Европа, където остава сравнително нов играч. Пазарният ѝ дял в региона през второто тримесечие на 2019 г. е достигнал 9,6%, от 6,5% година по-рано, което я прави най-бързо растящата марка смартфони в Европа.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК