Зукърбърг защити свободата на словото във Facebook

Социалната мрежа няма да продължи опитите си за диалог с Китай

18.10.2019 | 15:45 Редактор: Стефанка Митева
Зукърбърг защити свободата на словото във Facebook

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг защити слабата регулация на словото в социалната мрежа и липсата на проверка на фактите в политическите реклами, като посочи китайската цензура като пречка пред оперирането на организацията му в страната, предава Ройтерс.

През последните години Facebook е обект на критики заради липсата на подход за справяне с фалшивите новини, както и с разпространението на подкрепени от различни държави кампании за дезинформация и съдържание с насилие в услугите ѝ, което доведе до призиви за регулации по целия свят, информира Investor.bg.

В реч в Georgetown University, изпълнена с препратки към Първата поправка и битката за демокрацията, Зукърбърг защити позицията си, заявявайки, че социалната мрежа е въвела трансформиращи места за изразяване, които не бива да бъдат затваряни.

Зукърбърг очерта решенията на компанията си около концепцията, че хората са получили възможност да се изразяват в по-голям мащаб. Той коментира скорошното оттегляне от годините на агресивно ухажване на Китай – страна, която се оказа препятствие пред визията му за свързване на хората по света.

Снимка: Reuters

Продължението на статията четете тук.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК