Ще се откаже ли Toyota от Land Cruiser?

Легендарният всъдеход ще се предлага само като Lexus

22.08.2019 | 23:01 Редактор: Василена Василева
Ще се откаже ли Toyota от Land Cruiser?

Още през 2018 г. генералният директор на Toyota Motor North America - Джим Ленц, обяви, че японският концерн щателно анализира всички сегменти, за да може да пресметне какви приходи (или загуби) носят съответните модели. 

Засега няма официални резултати от проучването, но според последните информации Toyota ще се откаже от моделите, към които няма сериозно търсене на пазара. Един от тях е всъдеходът Land Cruiser, чиито продажби продължават да падат.

Анализаторът от американското издание Motor Trend - Джон Либерман, твърди, че в концерна вече е взето решение и след 2022 г. легендарният модел няма да се предлага на редица пазари, в това число и този в САЩ. От Toyota не потвърдиха, но и не отрекоха това твърдение, като казаха единствено, че няма окончателно решение по въпроса.

Либерман обаче цитира собствени източници от японския производител, според които ниските продажби на Land Criuser ще решат неговата съдба. През миналата година в САЩ са реализирани едва 3100 единици от модела, чиято цена стартира от 85 000 долара.

Малко по-успешно се справя луксозната версия на Land Cruiser, предлагана от Lexus под името LX 570. Нейният резултат за 2018 г. е близо 5000 бройки и затова този модел ще продължи да се предлага и след 2022 г. Цената му в Щатите е приблизително същата, като започва от 86 000 долара.

Снимка: Toyota

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК