Продадоха McLaren F1 за близо 20 млн. долара

Търгът за един от двата все още съществуващи модела от 1994 г. продължи 270 секунди

20.08.2019 | 16:33 Редактор: Василена Василева
Продадоха McLaren F1 за близо 20 млн. долара

Спортен автомобил McLaren F1 беше продаден на търг в американския град Монтерей, щата Калифорния, за рекордните за модела 19,8 млн. долара. Новината съобщи организаторът на аукциона - RM Sotheby's. Експертите на къщата посочват, че автомобилът е в отлично състояние, а пробегът - около 21 500 км. Моделът е един от двата все още съществуващи от 1994 г. и има редица усъвършенствани компоненти.

В наддаването за автомобила, което продължило само 4 минути и половина, участвали четирима кандидати. Колата заминава при колекционер от САЩ, чието име се паси в тайна. RM Sotheby's подчертава, че нито един автомобил McLaren не е бил продаван на търг на толкова висока цена. Прогнозната стойност на лота варирала от 21 до 23 милиона долара, пише Automedia.bg

Търгът, на който бяха представени десетки уникални и редки автомобили, се проведе в Монтерей от 15 до 17 август. RM Sotheby's ще публикува общите резултати в идните дни. На същия аукцион грандиозен скандал провали продажбата на Porsche Type 64 – предшественикът на 356, автомобил, оцелял само в един екземпляр.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК