Грандиозен скандал провали търга на уникално Porsche (Видео)

Голям интерес и огромни суми за Type 64, ама не съвсем...

19.08.2019 | 15:10 Редактор: Тодор Петров

Грандиозен скандал провали продажбата на търг на Porsche Type 64. Аукционът, организиран от RM Sotheby’s в Монтерей през уикенда, бе чакан с огромен интерес, тъй като очакванията бяха, че този автомобил ще достигне цена от 20 милиона долара.

Интересът към колата, за която от Porsche твърдят, че не истински техен модел, се оказа огромен и след презентирането пред публиката и участниците в търга наддаването стартира направо от 30 милиона долара.

Цената бързо стигна до невероятните 70 милиона долара. Това ниво на наддаване беше посрещнато с аплодисменти от страна на почти всички присъстващи на търга.

Но изненадващо водещият на търга обяви, че всъщност цената е 17 милиона долара, а не 70, което буквално взриви публиката. Много от участниците започнаха да освиркват водещия, а голяма част от тях просто си тръгнаха от наддаването.

Търгът беше прекратен, а уникалното Porsche остана непродадено, като дни преди аукциона от компанията обявиха, че няма да участват в наддаването за единствения оцелял Type 64, информира Automedia.bg.

От компанията обясниха, че сумите на търга са били неправилно чути при подаването и това е довело до грешките при обявяването им. 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК