Tesla за малко да опече куче

Боксерът Енцо е бил пред задушаване заради пореден дефект в автомобилите на Илън Мъск

03.08.2019 | 11:36 Редактор: Бойко Димитров
Tesla за малко да опече куче

Прословутият Dog Mode на Tesla, измислен от Илън Мъск да се грижи за кучето ви, докато сте извън колата, се оказа с опасен недостатък. Това съобщи automedia.bg.

На теория режимът позволява да оставите домашния си любимец в колата и да отидете да си свършите някаква работа, а климатикът ще поддържа температурата вътре приятна и ще предпази кучето от опасно прегряване.

Както установи обаче един собственик на Tesla от Сиатъл, на име Раул Суд, програмата работи само когато климатикът е включен в автоматичен режим. Ако случайно сте си нагласили температурата ръчно, в Dog Mode той се изключва.
 
"В Сиатъл е горещо като в ада. Днес ползвах Dog mode, но за щастие оставих приложението отворено на телефона си и когато погледнах, за мой ужас температурата беше 30 градуса и се покачваше. Dog mode работи само в автоматичен режим", предупреди Суд в Twitter.

Високите температури са много по-опасни за кучетата, отколкото за хората. За щастие Суд забелязал проблема навреме и успял да се върне за боксера Енцо и да го спаси от сигурна смърт.

Снимка: pixabay  

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК