Pagani представи новия си роудстър за над 3 млн. евро

Huayra BC Roadster е с мощност от 800 коня и 1050 Нм

01.08.2019 | 23:03 Редактор: Бойко Димитров
Pagani представи новия си роудстър за над 3 млн. евро

Компанията Pagani представи суперколата си Huayra BC Roadster, която бе определена като най-сложният проект в историята на италианската марка. В конструкцията на роудстъра са използвани редица композитни материали, съчетаващи карбон с титан и дори дърво. Цената на суперавтомобила, който ще бъде произведен в едва 40 бройки, е над 3 милиона евро.

За намаляване на теглото Huayra BC Roadster е изградена около нов монокок. Той е направен от ново поколение композитен материал, създаден на основата на карбон, титан и Triax. Въпреки по-малкото си килограми, конструкцията е с 12% по-здрава от досега използваната за моделите на марката.

Силовият агрегат на Huayra BC Roadster е използваният и досега за модели на марката 6,0-литров V12, разработен от Mercedes-AMG. Двигателят е оборудван с два нови турбокомпресора и има специален всмукателен колектор, използващ впръскване на масло под високо налятане. 

Моторът е с двойни дроселни клапани, 4 охладителя и блок за управление Bosch. Мощността му е 800 к.с. и 1050 Нм, които са достъпни още при 2000 об/мин. Агрегатът отговаря на най-жестоките мерки за екология, в това число и тези в щата Калифорния. 

Снимка: Pagani

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК