Apple отново стигна до 1 трлн. долара пазарна капитализация

Цената на акциите се увеличила с 4,2%

31.07.2019 | 23:25 Редактор: Елена Несторова
Apple отново стигна до 1 трлн. долара пазарна капитализация

Цената на акциите на Apple нарасна с 4,2% в предборсовата сесия, след като компанията успокои Wall Street с по-добрите си продажби в Китай, няколко брокери прогнозираха засилване на бизнеса ѝ с услуги, а през втората половина на 2019 г. се очаква премиерата на новите модели iPhone, пише Investor.bg.

Ако ръстът се задържи, Apple ще се доближи отново до пазарна капитализация от 1 трлн. долара. 

В рамките на отчета, който представи снощи след приключването на борсовата сесия в САЩ, Apple заяви, че приходите ѝ от услуги са нараснали с 12,6% до 11,5 млрд. долара от април до юни. Те са компенсирали 12% спад на глобалните продажби на iPhone до под 26 млрд. долара.

„Ние сме особено доволни от двуцифреното увеличение при услугите, подпомогнато от силния растеж на App Store в Китай“, коментира главният изпълнителен директор Тим Кук.

Според анализатора на JP Morgan Самик Чатерие трансформацията на Apple в компания за услуги и добрият продуктов цикъл са сериозни причини за притежаване на акции от компанията.

По думите на Кук в континенталната част на Китай общият брой устройства на Apple е нараснал през фискалното трето тримесечие, което е довело до по-голям ръст на приходите от услуги на компанията във втората по големина икономика в света.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК