Задържат пратки на Huawei заради забраната на Вашингтон

Пекин започна разследване срещу FedEx през юни

27.07.2019 | 10:30 Редактор: Юлия Христова
Задържат пратки на Huawei заради забраната на Вашингтон

Американската транспортна компания FedEx Corp. вероятно е задържала повече от 100 пакета на Huawei Technologies във връзка с наложените забрани от страна на Вашингтон, които се отнасят за китайския телекомуникационен гигант, съобщава Ройтерс. 

В същото време Huawei обвинява друга американска компания, този път за производство на електроника – Flex, че също е задържала редица пратки.

Пекин започна разследване срещу FedEx през юни, след като Huawei заяви, че американското дружество е отказало да поеме пратките. Решението на американската компания е продиктувано от наложените през май забрани относно търговията между американския бизнес и китайската телекомуникационна компания.

Тази новина бележи поредното отражение на търговската война между двете най-големи икономики в света и забраната срещу Huawei, които не само разтърсиха световната верига на доставки при технологиите, но  и предизвикаха огромно объркване сред компаниите и организациите извън пределите на САЩ по отношение на наложените ограничения.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК