Новите "несмартфони" ще са най-желаните?

3.4 млрд. души по света остават откъснати от всякакъв интернет

24.07.2019 | 22:00 Редактор: Юлия Христова
Новите

Най-желаните телефони за следващия милиард мобилни потребители не са произведени от Samsung или Apple и дори нещо повече – те не са смартфони, пише Wall Street Journal. "Следващият милиард" са потребители от африкански и азиатски държави (но не само) като Нигерия, Камерун, Индия, Индонезия, които избягват писането на текстови съобщения и предпочитат гласови комуникации и картинки.

Причината – те са по-слабо или дори съвсем необразовани нови потребители на услуги в мрежата. Производителите на евтини смартфони и интуитивни апликации ги разглеждат като следващата голяма ниша за пазарен ръст.

Новите "несмартфони" изглеждат като популярните преди около две десетилетия модели на Nokia, поддържат някои базови приложения, работещи и с по-слаб трафик. Това са един от най-бързо растящите сегменти за производителите на телефони, които дават възможност на милиони бедни потребители да се възползват от дигиталната икономика поне на базово ниво, пише bloombergtv.bg.

Докато богатите нации вече пускат тестове на 5G-мрежи, а потребителите им приемат 4G-скорости за даденост, то поне 3.4 млрд. души по света остават откъснати от всякакъв интернет, според We Are Social, компания за пазарни проучвания. Повечето от тези хора използват обикновени мобилни телефони, което означава, че лесно могат да преминат към подобни, но свързани с интернет устройства.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК