Аукционна къща продава най-скъпото Ferrari

Стартовата цена на легендарното 250 GT Series I ще започне от около 8 милиона долара

19.07.2019 | 14:48 Редактор: Бойко Димитров
Аукционна къща продава най-скъпото Ferrari

В навечерието на автомобилната седмица в Монтерей аукционните къщи в Калифорния се подготвят да продадат някои от най-изтънчените коли за по няколко милиона долара. Gooding & Company например ще се опита да намери купувач за бижуто в колекцията си - Ferrari 250 GT Series I, направен от Pininfarina. Това съобщи automedia.bg.

Това е един от най-красивите и търсени класически автомобили в историята на индустрията. Ferrari 250 GT Series I е един от 40 автомобила със специална каросерия, дело на италианската дизайнерска компания. Освен това е една от четирите коли, направени с части по поръчка - странични вентилационни отвори, затворени фарове и др.

От Gooding & Company още не са обявили началната цена за наддаването за Ferrari 250 GT Series I, но се очаква тя да бъде около 8 милиона долара. Някога този модел е бил най-скъпото Ferrari. През 1958 г. той е струвал 14 950 долара, което днес е еквивалент на 132 476 долара. За сравнение, луксозният Cadillac Series 62 Eldorado от същата година и струвал тогава 7500 долара, или 66 550 за днешни пари.

Навремето автомобилът е бил специално създаден за един от най-големите VIP клиенти на Ferrari. Един от тях е римският принц Алесандро Русполи, който возил в своето Ferrari прочути личности като Пабло Пикасо, Бриджит Бардо и Салвадор Дали.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК