Забраната за ползване на социални мрежи в Чад отпада

Достъпът до Facebook и Twitter беше спрян през март миналата година

15.07.2019 | 23:35 Редактор: Юлия Христова
Забраната за ползване на социални мрежи в Чад отпада

Чад вдигна продължилата повече от една година забрана за социалните мрежи, включително Facebook и Twitter, която според правителството беше наложена заради мерки за сигурност, предава Bloomberg.

Новината беше обявена от президента Идрис Деби по време на конференция за дигиталните технологии, провела се в столицата Нджамена.

По думите му, въпреки че е инструктирал доставчиците на интернет услуги да премахнат рестрикциите незабавно, той призова “всички да подходят отговорно, така че тези възможности за комуникация да послужат за инструмент за развитие, а не като източник на разделение”.

Достъпът до социалните мрежи в Чад е блокиран от март миналата година.

Парламентът въведе нов избирателен кодекс през юни, преди парламентарните избори, които бяха отложени вече три пъти, след като правителството, което не разполага с достатъчно капитал, се опитва да набере средства за вота.

Страната, която произвежда петрол, беше засегната от редица стачки и протести, след като правителството получи 312 млн. долара спасителен заем от Международния валутен фонд преди две години и започна да въвежда мерки за строги икономии.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК