Twitter ще трие публикациите, съдържащи език на омразата

Компанията предприе мерки срещу публикациите на политици, които подбуждат към насилие

11.07.2019 | 21:50 Редактор: Елена Несторова
Twitter ще трие публикациите, съдържащи език на омразата

Twitter е решил да започне изтриването на публикации в платформата си, съдържащи език на омразата на религиозна основа, пише Investor.bg, позовавайки се на световните агенции. По този начин социалната мрежа се опитва да разшири битката си срещу публикациите, съдържащи език на омразата.

В изявление, публикувано в блога на компанията, от Twitter посочват, че ще се изтриват туитовете, които "дехуманизират хората на религиозна основа", когато се получи сигнал за подобни публикации.

Компанията уточни, че туитовете, публикувани преди вчера и за които бъде подаден сигнал, също ще бъдат изтрити, но няма да бъдат съпроводени с деактивиране на профила, от който са били качени в социалната мрежа.

Twitter обаче не уточни дали ще има деактивиране на профилите, от които се установи, че са публикувани туитове с език на омразата на религиозна основа след въвеждането на новите си по-строги правила.

Компанията обяви наскоро, че е взела и мерки срещу публикациите на политици, които подбуждат към насилие или омраза. Голяма част от наблюдателите останаха с впечатлението, че това решение е насочено срещу публикациите на американския президент Доналд Тръмп.

Twitter вече въведе ясни правила по отношение на всички туитове, съдържащи език на омразата,които призовават към насилие срещу определен човек или общност, които възхваляват тероризма или съдържат нападки срещу даден човек.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК