След визитата си в Сърбия: Путин вече си има село, восъчна фигура, кафенета.... и църква на негово име

Визитата на руския президент ще остане дълго в съзнанието на населението

20.01.2019 | 10:39 Редактор: Велислав Филипов
След визитата си в Сърбия: Путин вече си има село, восъчна фигура, кафенета.... и църква на негово име

Руската православна църква отбелязва Богоявление. Хиляди вярващи спазиха традицията и се потопиха в ледените води за здраве. Ритуалът спази и президентът Владимир Путин. 

А докато в Русия празнуват големия християнски празник, в съседна Сърбия посещението на руския държавния глава ще се помни дълго. От уважение към него, местните издигат църква на негово име.

Въпреки мразовитото време, хиляди взеха участие в ритуала по потапяне в ледените води. На места температурите паднаха до минус 40 градуса и смелчаците трябваше да пробиват дупки в леда. 

Кремъл съобщи, че традицията е спазил и президентът Владимир Путин. Както направи и миналата година 

В съседна Сърбия пък визитата на руския президент дълго ще остане в съзнанието на населението. Хиляди се събраха в Белград, за да го видят отблизо. 

Според мнозина идването на Путин е знак за вековните братски отношения. Той вече си има село, восъчна фигура, кафенета, а сега строят и църква, която местните смятат да кръстят на негово име в знак на уважение. Тя е със златно-зелени куполи, издържана в типично руски стил. 

Тениски с лика на Путин надничат от витрините на магазините. Модната линия с подчертан респект към руския президент се радва на голям интерес. 

На видеозапис от тържествения обяд, даден в Белград, в чест на посещението на руския президент е запечатан момент, в който сръбският външен министър Ивица Дачич пее руската песен "Калинка“, докато президентите Вучич и Путин му ръкопляскат в ритъма на песента.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.