Европарламентът реши: Без по-дълги почивки за шофьорите на ТИР-ове

Пакетът "Мобилност" бе върнат за преработка в транспортната комисия

04.07.2018 | 16:22 Редактор: Тодор Петров
Европарламентът реши: Без по-дълги почивки за шофьорите на ТИР-ове

Евродепутатите отхвърлиха предложенията за по-дълги и комфортни почивки на международните шофьори на камиони. Те върнаха пакета "Мобилност" за преработка в транспортната комисия на Европарламента. 

Близо 3 часа продължи ожесточеният дебат по темата в пленарната зала снощи. България е сред страните, противопоставили се остро на т.нар. закон Макрон. Той цели подобряване на условията на труд за превозвачите, но според родния бранш ще доведе до неговия фалит. 

След рекордното гласуване на цели 400 поправки в документа, евродепутатите решиха да го върнат за преразглеждане. Пред Bulgaria ON AIR в кулоарите на парламента евродепутатите Ангел Джамбазки, Андрей Новаков и Андрей Ковачев заявиха, че всички представители от България са гласували по един и същи начин днес, обединявайки се около една позиция - пакет "Мобилност" да бъде върнат.

Приемането му се отлага за неопределено време. На този етап родните превозвачи няма да променят абсолютно нищо в начина си на работа, предаде от Страсбург специалният ни пратеник Мартина Ганчева.

България ще продължи да настоява нашите шофьори да бъдат изключени от директивата за командированите работници и да си почиват в кабините на камионите, а не в хотел.

Вижте какво каза в пленарната зала българският евродепутат Ангел Джамбазки: