Стрелецът от Тексас подбирал жертвите си

Димитриос Пагурицис признал, че изстрелите са били избирателни, по хора, които не харесва

19.05.2018 | 09:51 Редактор: Василена Василева
Стрелецът от Тексас подбирал жертвите си

Стрелецът от Тексас е подбирал жертвите си. Това посочва американският телевизионен канал CNN. 

При разпита Димитриос Пагурицис е признал, че е стрелял избирателно по хора, които не харесва. Той е сътрудничил на органите на реда при изясняване на обстоятелствата около трагичния инцидент.

При него загинаха 10 души - девет ученици и един учител. Ранени са още десет, двама от които са в критично състояние. Между жертвите има пакистански ученик, съобщиха по-рано от посолството на азиатската страна във Вашингтон, предава агенция Фокус.

Губернаторът на Тексас Грег Абът изрази съболезнования към семействата на загиналите и призова за законодателни промени, които да предотвратят подобни трагедии.

Стрелецът е ученик в същото училище. Спортувал е американски футбол. Извършил е нападението още сутринта, непосредствено след началото на учебните занятия. Нахълтал в кабинета по рисуване и изкрещял "Изненада!", след което започнал да стреля на посоки в стаята. Преди това е публикувал в профила си в социалната мрежа Facebook снимка с тениска, на която пише "Роден да убива". 

Димитриос Пагурицис е задържан в Галвестън без право на гаранция по обвинение за умишлено убийство на повече от едно лице. Той се е предал сам на полицията.