Климатичните промени и "Ислямска държава" са най-големите заплахи за човечеството

Експертите призовават към все по-екологичен начин на живот, за да спечелим повече време за нашата планета

02.08.2017 | 22:18 Редактор: Василена Василева
116513

61% от населението на земята смята, че климатичните промени са изключителна заплаха за човечеството. Глобалното затопляне и климатичните аномалии са изпреварени като заплаха номер 1 за планетата Земя само от терористичната организация ИДИЛ. 

Човечеството никога не е живяло в по-богати времена, от своя страна Земята никога не е поемала повече въглероден диоксид от сегашните нива. 

"Земята като цяло представлява затворен механизъм, в който ако се наруши даден елемент, той търси да си го възстанови от другите", категоричен е климатологът Симеон Матев.

Механизмът обаче вече е разстроен. Човечеството изчерпа всичките ресурси, които Земята може да му предостави 133 дни преди крайния срок. От днес до края на годината хората ще живеят на кредит към природата. 

Човечеството отделя топлина равняваща се на 400 000 атомни бомби като тази пуснати над Хирошима. Вследствие на тази топлина бурите и тайфуните ще са все по-често явление. 

За да спечелим повече време за нашата планета експертите призовават към все по-екологичен начин на живот, забрана на дизеловите и бензиновите автомобили и замяната им с електрически, и намаляване на вредните емисии до минимум.

Въпреки това неблагоприятните ефекти за Земята са необратими.