Историите на част от загиналите в новогодишната нощ в Истанбул

Всички жертви без една са идентифицирани

03.01.2017 | 18:25 Редактор: Луиза Божинова
Историите на част от загиналите в новогодишната нощ в Истанбул

Три дни след кървавата атака в Истанбул, всички 39 жертви на атаката, без една, са идентифицирани. Загиналите са от 14 националности. Ето историите на някои от тях:

32-годишният Фатих Чакмак е охранител от Турция. Той е сред първите, които загиват в новогодишната нощ в нощния клуб "Рейна" в Истанбул. По ирония на съдбата той успява да оцелее след атаката на 10 декември около стадиона на Бешикташ, където също  е бил охранител. Близки и приятели го описват като спокоен, тих човек, отдаден на работата си.

Куши Шааа от Индия – моден дизайнер също е сред жертвите на кървавото нападение. Момичето има собствена модна линия в Мумбай. В Истанбул пристига по работа три дни преди злополучната нощ.

Сред жертвите е и индийският филмов продуцент Абас Ризви. Неговата смърт потопи Боливуд в скръб. Негови колеги определиха смъртта му като голяма загуба за индустрията.

28-годишната рускиня от азербайджански произход Нурана Гасанова също е една от 39-те жертви. Тя е тръгнала за Истанбул със самолет на 30 декември. За последно се е тагнала в социалните мрежи от международното летище в Баку.

На 18-годишната Леан Насер ходенето в Истанбул й е било първото пътуване зад граница. Баща й бил твърде против, тъй като Турция е станала много несигурно и опасно място. Момичето имало големи планове за бъдещето. През юни тя трябваше да завърши гимназия. Работи като асистент в дентална клиника и спестява пари за кола. Мечтаела един ден да стане стоматолог.