Джордж Майкъл - таен дарител и филантроп

След смъртта на певеца, наяве излязоха редица негови жестове на благотворителност

27.12.2016 | 19:15 Редактор: Жанета Нейкова
Джордж Майкъл - таен дарител и филантроп

 

Таен дарител и филантроп по ирония на съдбата, едва след смъртта на Джордж Майкъл става ясно, че в продължение на десетилетия той е отделял много големи средства за благотворителност и подкрепа за хора в нужда. Кой е Джордж Майкъл, когото светът не познава?

След кончината на Джордж Майкъл наяве излязоха редица негови жестове на благотворителност. Той помага на различни организации, на деца, хора, борещи се със СПИН и на крайно нуждаещи се. 
Джордж Майкъл връща вярата в човечеството. Британският телевизионен водещ и продуцент Ричард Осман публикува в профила си в Twitter:

"Една жена сподели в предаването „Сделка или не“, че има нужда от 15 хил. паунда, за инвитро процедура. На следващия ден получихме тайно обаждане от Джордж Майкъл, който й осигури сумата“.

И наистина, през 2008 година семейство от Болтън получава 9 хил. паунда за инвитро процедури от таен благодетел, след като съпругът участвал в шоуто. Британските медии посочват, че същият мистериозен дарител е дал и 91 000 паунда за благотворителна организация, която помага на деца сираци от Кения, страдащи от СПИН.

Други потребители в Twitter също споделят за добротата Джордж Майкъл:

Той помогнал с 25 хил. паунда на жена, която плачела, заради дълговете си в кафене. Помолил сервитьорката да й предаде чека, след като си тръгнал от заведението, разкрива друг пост в социалните мрежи. А жестовете на благотворителност не спират до тук.
През 2006 година музикантът прави безплатен коледен концерт за медицински сестри от британската национална здравна система. За да благодари за грижите, които са полагали за покойната му майка Лесли. 

Често поп певецът раздавал билети на медицински сестри. Той отделил цял сектор от Уембли за тях. Освен това, Майкъл помагал на приют за бездомни.

"Джордж Майкъл работеше анонимно в приют за бездомни, в който бях доброволец. Никога не съм споделяла за това пред други хора. Той ме помоли да не го правя. Ето какъв човек беше той“, пише Емили Мондо в социална мрежа.

Щедрият филантроп е и сред най-големите дарители на британска благотворителна организация, която осигурява анонимна телефонна линия за психологична помощ за деца. Той отделял по 100 хил. паунда за детски благотворителни организации. 
След кончината на Джордж Майкъл приятелят му Фади Фауаз написа емоционален пост в социалните мрежи:

"Никога няма да забравя тази Коледа. Намерих партньора си мъртъв в леглото. Никога няма да спреш да ми липсваш.“

Богатството на Джордж Майкъл се оценява на 100 млн. паунда. Той не е оставил завещание, но голяма част от състоянието му ще отиде при кръщелниците му.