Почина Джордж Майкъл

Британската поп звезда си отиде на 53 години

26.12.2016 | 07:40 Редактор: Мария Аладжова
Снимка: Facebook

Британската поп звезда Джордж Майкъл, който се изстреля към славата през 1980 г. с Wham! и продължи кариерата си като соло изпълнител, е починал в неделя в дома си в Англия. Той бе на 53 години, предава Investor.bg, като се позовава на Ройтерс.

"С голяма тъга можем да потвърдим, че нашият любим син, брат и приятел Джордж почина мирно у дома през периода на Коледа", каза публицистът му в изявление.

"Семейството ще помоли личния им живот да бъде уважаван в този труден и емоционален момент. Няма да има по-нататъшен коментар на този етап", се казва в изявлението.

От полицията съобщават, че няма подозрителни обстоятелства около смъртта му.

Роден под името Йоргос Кириакос Панайоту, той е свирил музика във влаковете на метрото в Лондон, преди да се сформира групата Wham! с Андрю Риджели. Песента Last Christmas на Wham! е една от най-известните коледни песни в света.

Майкъл идва и в София през 2007 г. като посвещава концерта си, част от неговия "Twenty Five Tour", на българските медицински сестри, преследвани в съдебния процес в Либия. На 17 юни 2008 г., Майкъл казва, че е развълнуван от узаконяването на еднополовите бракове в Калифорния, като нарича промяната "донякъде закъсняла".

Етническият кипърец продава 100 млн. албума по време на 40-годишната си кариера.

През последните години той се изолира от света и се появяваха съобщения за негови здравословни проблеми.

Вижте какви бяха реакциите на звездите от световния шоубизнес: