Тръмп алармира: Хилари ще предизвика Трета световна война

Не трябва да се фокусираме върху Сирия, а върху "Ислямска държава", заяви кандидатът за Белия дом

26.10.2016 | 13:21 Редактор: Тодор Петров
Тръмп алармира: Хилари ще предизвика Трета световна война

Кандидатът на републиканците за Белия дом Доналд Тръмп заяви, че основният му опонент Хилари Клинтън ще причини Трета световна война. В интервю за агенция "Ройтерс" милиардерът посочва, че кандидатът на демократите няма ясен план за Сирия и действията й ще доведат до глобална катастрофа.

Според Тръмп победата над терористите от "Ислямска държава" е много по-важна от опитите за сваляне на сирийския президент Башар Асад.

"Това, което трябва да направим, е да се фокусираме върху "Ислямска държава". Не трябва да се съсредоточаваме върху Сирия. Ще свършите с Трета световна война в Сирия, ако слушате Хилари Клинтън. Вие вече не се биете за Сирия. Биете се със Сирия, Русия и Иран, наистина. Русия е ядрена държава, но държава, където ядрените оръжия работят за разлика от други държави, които говорят", заяви кандидатът на републиканците.

Британската информационна агенция припомня, че в речите си Хилари Клинтън е призовавала за създаването на зона, забранена за полети над Сирия, и зони за сигурност за защита на цивилното население. Според експерти защитата на подобни зони може да постави американските военни в пряк конфликт с руските бойни самолети.