Сблъсъци между полиция и поддръжници на Дилма Русеф

Стигна се до използване на сълзотворен газ срещу протестиращи по време на изслушването на президента в процес на импийчмънт

30.08.2016 | 13:40 Редактор: Луиза Божинова
Сблъсъци между полиция и поддръжници на Дилма Русеф

Сълзотворен газ срещу протестиращите и камъни срещу полицаите. Такава беше атмосферата по улиците на Сао Пауло по време на протестите срещу процеса за импийчмънт на бразилския президент Дилма Русеф. 

По данни на властите в страната няма пострадали и арестувани при сблъсъците. 

Самото изслушване продължи няколко часа. На него Дилма Русеф заяви, че не се чувства виновна по обвиненията, които са й отправени за неправомерно използване на средства от бюджета.

"Не подписвам укази, които не одобрявам. Не ги подписвам, ако не вярвам, че техническите параметри ще помогнат на правителството. Искам да ви помоля абсолютно всички да имате чиста съвест при взимането на решение. Благодаря ви много", каза Русеф. 

Прокуратурата в страната смята, че тя е злоупотребявала с държавни средства и е скрила данни за растящ дефицит. Решението за това дали бразилският президент ще бъде окончателно отстранен от поста си ще стане ясно в края на седмицата на специално заседание на Сената.