Пищна церемония за рождения ден на Елизабет Втора

Кралски особи и звезди присъстваха на впечатляващото шоу в замъка Уиндзор

16.05.2016 | 16:01 Редактор: Василия Пейчева
Пищна церемония за рождения ден на Елизабет Втора

Британската кралица Елизабет Втора отбеляза 90-я си рожден ден с пищна церемония в замъка Уиндзор. Тържеството, на което присъстваха кралски особи и звезди от цял свят, бе кулминацията на четиридневните чествания на юбилея й.

На церемонията присъстваха 5500 души, които бяха посрещнати от членовете на кралското семейство - принц Чарлз и съпругата му Камила, принц Уилям със съпругата му Катрин и принц Хари.

Конни гвардейци, ездачи и музикални състави от цял свят изпълниха хореографски спектакъл, представящ важни събития от живота на кралицата като коронацията й през 1953 г. В спектакъла участваха около 900 коня, които са любимите животни на Елизабет Втора.

Кайли Миноуг, Андреа Бочели и Джеймс Блънт бяха част от звездите, които пяха в чест на британската кралица. Десетки хиляди хора пък наблюдаваха впечатляващото шоу на огромни екрани в парк близо до замъка Уиндзор и на живо по телевизията.

Рожденият ден на Елизабет Втора бе на 21 април. Кралицата обаче по традиция отбелязва този ден на 11 юни, когато времето в Обединеното кралство е по-топло.

Това е своеобразен жест към поданиците й, които имат възможност да се насладят освен на хубавото време и на традиционния парад в Лондон.