Бежанец се самозапали в Идомени

Опитът му за самоубийство е в знак на протест срещу затворените граници

23.03.2016 | 09:23 Редактор: Ирина Георгиева
Бежанец се самозапали в Идомени

Сирийски бежанец в лагера в Идомени направи опит да се самозапали в знак на протест срещу затворените граници. Това се случи по време на демонстрация на блокираната гръцко-македонската граница, в която участваха над 3000 души.

Още по темата

Част от протестиращите успяха да загасят мъжа и да го отнесат до най-близката линейка. Състоянието на пострадалия е стабилно и животът му е извън опасност, съобщиха медицински източници. Напрежението в бежанския лагер в Идомени продължава да ескалира. Броят на мигрантите в Гърция надхвърля 52 хил. и не се знае какво ще се случва с тях.

Агенцията за бежанците на ООН обяви, че спира да работи на гръцките острови, след като споразумението между Европейския съюз и Турция превърна центровете за регистрация, в центрове за задържане на мигрантите. До 20 март новите бежанци само бяха регистрирани в тези центрове, а сега те не могат да ги напускат.

По последна информация хората от лагера в Идомени, които са близо 12 хиляди души и мизерстват заради лошите условия на живот в него, ще бъдат евакуирани през април, но не е ясно къде.