Русия и Франция ще обменят разузнавателна информация

Двете страни сближават позициите си в борбата срещу ИД

22.12.2015 | 08:56 Редактор: Мария Аладжова
Русия и Франция ще обменят разузнавателна информация

Русия и Франция ще обменят разузнавателна информация за терористичните групировки в Сирия. Това стана ясно след срещата на министрите на отбраната на двете страни Сергей Шойгу и Жан-Ив льо Дриан. Френският военен министър беше на двудневно посещение в Москва.

"Разузнавателните ни служби ще заздравят вече съществуващите връзки между тях, което изисква засилване на сътрудничеството. Трябва да увеличим обмена на военна информация, както за въздушните удари, така и за разположението на различните групировки в Сирия", заяви френският министър на отбраната след разговора с руския си колега Сергей Шойгу.

Русия и Франция започнаха да сближават позициите си след кървавите атентати в Париж на 13 ноември. Френският държавен глава Франсоа Оланд посети Москва, в рамките на обиколката му по световните столици, в търсене на консенсус за създаване на международна антитерористична коалиция. Малко след това Владимир Путин нареди на руския крайцер "Москва", който се намира край бреговете на Сирия в Средиземно море, да установи контакт с френските си колеги от "Шарл де Гол" и да започнат общи действия срещу екстремистката групировка "Ислямска държава", напомня БНР.