Стачката на Lufthansa създаде затруднения в трафика

09.11.2015 | 20:04 Редактор: Теодора Георгиева
Стачката на Lufthansa създаде затруднения в трафика

Продължава стачката на стюардите и стюардесите от авиокомпания „Lufthansa". На 9 ноември са отменени общо 929 полета, които ще засегнат 113 000 пътници. Заради стачните действия се налагат промени на полетите от летище София до Германия.

Четвърти ден продължава стачката на бордовия персонал. Това е и най-дългата стачка 60 годишна история. Повече от 110 000 пътници са засегнати.

Има толкова много авиокомпании в наши дни и конкуренцията е огромна, така че аз мисля, че в крайна сметка те ще осмислят действията си.  Непрекъснато има стачки. Имам чувството, че Луфтханза винаги стачкува, заяви клиент на Луфтханза. 


Протестът ще продължи до петък 13 ноември. Синдикатът обяви едноседмична стачка , след като последните преговори с компанията по въпроса за пенсионирането на бордовия персонал се провалиха. Служителите на "Луфтханза" започнаха протести, след като стана ясно, че ръководството иска да намали пенсиите за екипажа, който ще наема в бъдеще, и да отмени възможността за ранно пенсиониране на 55 години.