27 арестувани на пропалестински демонстрации преди старта на "Мет Гала"

Някои от протестиращите са имали димни бомбички и факли

07.05.2024 | 10:04 Редактор: Толя Стоянова
27 арестувани на пропалестински демонстрации преди старта на

Пропалестински демонстрации избухнаха близо до Музея на изкуствата "Метрополитън" в Ню Йорк преди началото на едно от най-забележителните събития в света на модата - "Мет Гала". Протестиращите са се опитали да попречат на събитието, което се организира традиционно с участието на десетки известни личности. Целта е не само демонстрация на висша мода, но и набиране на средства за Института за костюми, който е част от музея "Метрополитън".

Според NBC News протестиращите са се събрали в т.н. "Ден на ярост" и са тръгнали от Hunter College през Central Park, за да се опитат да осуетят събитието. Голям брой протестиращи е имало в близост до мястото на бала, въпреки усилията на полицията да прегради пътя им.

Някои от демонстрантите са имали димни бомбички и факли. Има най-малко 27 арестувани.

Този протест идва в момент, когато студентските пропалестински протести в цялата страна не стихват. В последните три седмици в 51 университета бяха арестувани повече от 2 400 студенти и преподаватели. Участниците в тях настояват университетите в САЩ да се откажат от всякакви инвестиции, свързани с Израел заради войната с "Хамас" в Газа, която уби повече от 34 000 палестинци, предаде БНР.

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа

Снимка: БГНЕС