Тръмп е заплашен със затвор

Нарушил съдебна заповед по делото в Ню Йорк

06.05.2024 | 20:44 Редактор: Толя Стоянова
Тръмп е заплашен със затвор

Съдията, който разглежда делото на Доналд Тръмп за плащания за прикриване на извънбрачни връзки Хуан Мърчан, го е заплашил със затвор в случай на по-нататъшно нарушаване на съдебната забрана за коментиране на други замесени страни, пише The Hill.

По време на изслушването на 6 май Мърчан е признал Тръмп за виновен по едно обвинение за нарушаване на заповед за публични коментари срещу съдебни заседатели и му нареди да плати глоба от 1000 долара (1836 лева). Съдът е отхвърлил другите жалби на прокуратурата.

"Обвиняемият е информиран, че ако е оправдано, бъдещите нарушения на законните съдебни разпореждания ще се наказват с лишаване от свобода", заяви съдията.

Той е съобщил на Тръмп, че да го изпрати в затвора е последното нещо, което иска, но подчерта, че продължаващите нарушения на ограничителната заповед от страна на Тръмп са пряка атака срещу върховенството на закона.

Миналата седмица Мърчан вече призна Тръмп за виновен по девет обвинения за нарушаване на заповедта за запушване и нареди глоба от 9000 долара (16 524 лева), предаде "Фокус".

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа

Снимка: БГНЕС