Арестуваха 10 души за трафик на богати мигранти в Германия

Получавали между 30 000 и 350 000 евро на човек

17.04.2024 | 14:39 Редактор: Толя Стоянова
Арестуваха 10 души за трафик на богати мигранти в Германия

Германски следователи арестуваха 10 души при обиски в цялата страна по подозрение, че са част от мрежа за трафик на богати мигранти от Китай и Арабския свят, предаде АФП. Прокурорите идентифицират предполагаемите ръководители като двойка адвокати, които таксували "богати граждани на Китай и Арабския свят" с между 30 000 и 350 000 евро всеки, за да получат постоянно пребиваване в Германия.

Разрешенията за пребиваване са издавани от служители в четири области, включително западните градове Керпен и Золинген, съобщават прокурорите. Сред задържаните заподозрени е и длъжностно лице, за което се твърди, че е получавало подкупи от мрежата. Полицията разследва 38 заподозрени членове на бандата за контрабанда, както и 147 души, за които се смята, че са били вкарани в страната, предаде БГНЕС.

Повече от 1000 полицейски служители са мобилизирани при претърсването на 101 имота, включително две юридически практики и районните служби, където са издавани разрешения за пребиваване. Германският министър на вътрешните работи Нанси Файзер заяви, че такъв "висок натиск" е необходим срещу престъпните банди.

Снимка: БГНЕС