Помощта за Украйна обсъдиха Атанас Запрянов и помощник-секретаря на отбраната на САЩ

Двамата са коментирали и стратегическото партньорство между София и Вашингтон

13.04.2024 | 20:05 Редактор: Елеонора Танева
Помощта за Украйна обсъдиха Атанас Запрянов и помощник-секретаря на отбраната на САЩ

Неотложната необходимост от продължаване на подкрепата за Украйна е била една от темите на разговора на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов и помощник-секретаря по отбраната на САЩ с ресор международна сигурност Селесте Уоландър. Това се казва в съобщение на сайта на Пентагона.

Двамата са обсъдили също стратегическото партньорство между София и Вашингтон, което е ключово за укрепване на защитата на източния фланг на НАТО. Уоландър е поздравила Запрянов за назначението му на поста и подчертала колко е важно България и САЩ да продължат да стоят рамо до рамо като съюзници в НАТО, ангажирани с колективната отбрана, както и със споделените ценности и върховенството на закона.

Преди да заеме сегашната си позиция в Пентагона Селесте Уоландър е работила като специален помощник на президента Барак Обама и старши директор за Русия и Централна Азия в Съвета за национална сигурност на САЩ, уточнява БНР.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 седмици
Как звучи само:"България обсъжда със САЩ " помощта" за Украйна", т.е. какво САЩ иска от нас да направим за Украйна.Треторазряден чиновник инструктира "новия Тагарев". Сигнализирай за неуместен коментар