Безплатен престой в Родос за туристи, евакуирани от пожара миналата година

Бенефициентите ще получат до 300 евро за престой в двойна стая в тризвезден хотел

11.04.2024 | 20:14 Редактор: Деси Николова
Безплатен престой в Родос за туристи, евакуирани от пожара миналата година

Гръцкото правителство предложи обезщетение на туристите, евакуирани от горските пожари на ваканционния остров Родос миналата година, за да могат отново да отседнат там.

Туристите от всякаква националност, "които са били отседнали в хотели, които са били евакуирани по време на горските пожари на Родос през юли 2023 г., имат възможност да получат финансова помощ", се казва в изявление на Министерството на туризма.

Посетителите трябва да се регистрират на уебсайта на Седмицата на Родос, създаден от министерството, за да получат пари за шест нощувки в хотел, еквивалентен на този, в който са били през 2023 г.

Бенефициентите ще получат до 300 евро за престой в двойна стая в тризвезден хотел, по 50 евро на вечер. За шест нощувки в семейна стая в петзвезден хотел обезщетението се увеличава до 500 евро.

Туристите, които са отседнали в наети апартаменти и къщи, нямат право на офертата. Пътуванията трябва да бъдат осъществени преди 31 май или между 1 октомври и 15 ноември, информира БГНЕС.

През юли, в разгара на горещата вълна, около 20 000 души бяха евакуирани от острова заради горските пожари, които според властите са опустошили почти 17 770 хектара в южната част на Родос.

Снимка: Pexels