Нетаняху обяви, че е определена дата за настъпление в Рафах

Победата над бойците на "Хамас" "изисква влизане в града и ликвидиране на терористичните батальони, обяви израелският премиер

08.04.2024 | 22:01 Редактор: Вяра Димова
Нетаняху обяви, че е определена дата за настъпление в Рафах

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че е определена дата за настъпление в град Рафах, който според Израел е една от последните база на операции на Хамас в Газа, предаде АФП. 

Около 1,5 млн. жители на Газа се укриват в града, който досега не е преживявал мащабна израелска сухопътна атака.

Той не каза кога ще се случи инвазията, но повтори, че победата над бойците на "Хамас" "изисква влизане в Рафах и ликвидиране на терористичните батальони там. Това ще се случи - има определена дата", категоричен е Нетаняху във видеообръщение.

Той говори в момент, когато преговорите в Кайро за прекратяване на огъня в Ивицата Газа и сделка за заложниците изглежда набираха скорост.

Израелският министър-председател е подложен на натиск у дома от крайно десните си коалиционни партньори, които са разгневени от разговорите за примирие, както и от изтеглянето на израелските войски от южната част на Газа в неделя.

"Днес получих подробен доклад за преговорите в Кайро", обяви Нетаняху, цитиран от БГНЕС.

"Работим през цялото време, за да постигнем целите си, на първо място освобождаването на всички наши заложници и постигането на пълна победа над Хамас", посочи той.

Снимка: БГНЕС