Над 1000 души протестираха в Париж за освобождаване на заложниците, взети от "Хамас"

Проявата се състоя по случай половин година от началото на войната в Ивицата Газа

07.04.2024 | 22:06 Редактор: Толя Стоянова
Над 1000 души протестираха в Париж за освобождаване на заложниците, взети от

Над хиляда души демонстрираха в Париж искане за освобождаване на оставащите в плен хора, отвлечени от "Хамас" при атаката му в Израел на 7 октомври, предаде Франс прес. Проявата се състоя по случай половин година от началото на войната в Ивицата Газа, започнала с изненадващото нападение на палестинското ислямистко движение в Израел.

"Освободете заложниците", скандираха демонстрантите, събрали се на площад "Трокадеро" срещу Айфеловата кула по призива на Представителния съвет на еврейските институции на Франция. Някои от тях държаха плакати с надпис "Вашето мълчание е оглушително", предаде БТА.

"По света забравиха тези заложници", каза една жена, държейки портрет на 73-годишния израелец Гад Хагай, който според нея е бил "отвлечен и екзекутиран в плен".

Бойци на "Хамас" отвлякоха над 250 души при атаката си в Израел. 129 от тези хора остават в плен според представители на израелските власти, които смятат 34 от тях за мъртви, отбеляза АФП.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 седмици
Интересно защо не торазявате протеста в Тел Авив, от над 10,000 човека, за свалянето на Нетаняху? Менте медия. Сигнализирай за неуместен коментар