Осми заподозрян за атаката край Москва остава в ареста поне до 22 май

Касимов твърди, че не е знаел, че приютява бъдещи терористи

26.03.2024 | 12:34 Редактор: Беатрис Младжова
Осми заподозрян за атаката край Москва остава в ареста поне до 22 май

Басманният съд на Москва арестува осми заподозрян по делото за терористичния акт в "Крокус Сити Хол" Алишер Касимов, съобщи кореспондент на РИА Новости от съдебната зала.

"Искането на следствието е удовлетворено и срещу Алишер Касимов е избрана мярка за неотклонение под формата на задържане под стража за срок до 22 май", обяви решението съдия Елена Ленская.

На въпрос разбира ли обвинението, Касимов заяви, че просто е дал апартамента си под наем чрез платформата "Авито". Според него той не е знаел, че приютява бъдещи терористи. Заседанието скоро беше закрито за обществеността.

Касимов е руски гражданин, родом от Киргизстан. Мъжът е индивидуален предприемач и държи кафене, в което работи. Живее близо до Красногорск в село Путилково. Има средно образование и три деца.

Нападението срещу концертната зала "Крокус Сити Хол" в Красногорск край Москва стана вечерта на 22 март. Четирима души нахлуха в сградата и започнаха да стрелят по хората от упор. Те устроиха и пожари на няколко места, предаде "Фокус".

Според председателя на Следствения комитет Александър Бастрикин загиналите са 139 души, 40 от които от огнестрелни рани, а 182 са ранени.

Снимка: БГНЕС